torsdag 24. februar 2011

Siste stoppested - og dagene før

Her ligger vi nå i solsteken med en kald øl og sjøen med alle kiterne i front og bassenget bak. Ikke så værst egentlig.....Bølgene slår og vinden suser, men det er jammen godt ellers hadde vi ikke orket. Stedet er Mui Ne på østkysten av Vietnam. Vi kom i går ettermiddag, men har allerede blitt veldig glade i stedet. Ikke mye mas av selgere og massører heller. Sånn kommer vi til å tilbringe de neste dagene før vi vender nesa mot kuldegradene hjemme til søndag.
Onsdag opplevde vi Saigon med alt hva storbylivet tilbyr av kjas og mas. Her er markedsboder og shoppingsenter om hverandre, og trafikken har vi snakket om før.... Men allikevel, det gjorde seg med en dukkert i bassenget på toppen av hotellet sånn midt på dagen. Det sies at Vietnam er billig, men turistattraksjonene vet hva det koster. F. eks. for å komme opp i utsiktstårn over 60 etasjer opp skulle de ha 200000 dong pr person - tilsvarende ca 60 norske kroner. Tror ikke mange Vietnamesere har råd til det akkurat.
Så var det tirsdag da. Da var vi tidlig i farta for å være med NMA ut sine prosjektområder. Vi fikk besøke et ressurssenter for handigcappede barn, som hadde opptrening før de begynte på skolen. Vietnam har nå et fullt integrert skolesystem. Etterpå fikk vi besøke et par hjem som hadde fått hjelp av dette senteret til sine barn. Det er tungt fordøyelig for oss å oppleve dette, men du verden så berikende allikevel. Tårene rant hos madam Mørken. Videre gikk turen ut til øya Tan Thanh hvor innbyggerne fikk hjelp til bl.a. rent vann. Vannledning var lagt fra fastlandet til øya. Vannposter og latriner blir nå etablert først hos de som trenger det mest. Også her fikk vi besøke et par hjem og sett hvordan detet virket. Øya var ellers en artig og frodig øy på rundt 16 km lang, med små high-wayer basert på motorsykler, dvs. smale veier på ca 1,5 m bred. Rikt på kokosnøtter, reke- og fiskefarmer.
Har ellers fått greie på at kokosnøtter kan det lages 1000 forskjellige ting av, og det er ikke tull!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar