mandag 21. februar 2011

Langs Mekong til Saigon

En fantastisk opplevelse.....
Fra Phnom Penh gikk turen videre med båt nedover Mekongelven, og krysset grensen til Vietnam. I motsetning til Kambodsja forøvrig var det et mer og mer frodig og grønt landskap vi beveget oss inn i. Denne store elven kommer nordfra og renner gjennom Kambodsja og det sydlige Vietnam, hvor den ender ut i det frodige Mekong-deltaet. Elven er en stor trafikkåre for lasteskip mer eller mindre overlesset av ris, murstein, sand eller fisk.
Vi har fått se flytende landsbyer, markeder, fiskefarmer og besøkt minoritetsgruppen Cham-folket.
På "veien" har vi overnattet i Chau Doc og Can Tho. Noen mindre byer hvor befolkningen helst ikke ville prate så mye med oss - engelskkunnskapene var vel ikke helt på topp. Ellers var markedsdamene glade og kanskje litt fnisete over å se "hvite" menn!
Vår guide fortalte villig vekk hvor mye Mekongelven og ikke minst risen betyr for Vietnam - verdens største riseksportør i følge han.
Dagene begynner tidlig her, så vi er gjerne i farta rundt 7 om morgenen. Da er morgenstell og frokost ferdig - ja!
Da rekker man mye i løpet av formiddagen, så vi ankom Saigon allerede ved 12 tiden. Her er det yrende trafikkbilde. I dag fikk vi også vite at det er rundt 5 millioner mopeder/motorsykler i denne byen med 10 millioner innbyggere. De frakter alt, ja absolutt alt på disse 2-hjulingene, og det tutes og bertes kontinuerlig. Godt vi ikke har rom ut mot gaten.  I tillegg fikk vi prate litt norsk i dag, med et norsk par på den ene siden og et svenskt par på den andre siden av oss på pizzarestauranten like ved hotellet. Nordmenn har vi vel ikke hørt eller sett noe til siden Thailand.

Litt av våre opplevelser ser dere på bildene under, men varmen og luktene er ikke med....

1 kommentar:

  1. Ja nå kan dere angre på at dere stikker av i vinterferien!! Her er det klart for åpningsøvelsen i VM -sprint... fyrer i ovnen og koser meg. Håper alt er bra med dere fortsatt- er vel kanskje derfor dere ikke har skrevet på noen dager:):)

    SvarSlett