onsdag 16. februar 2011

Kambodsja - Siem Reap

I går fløy vi fra Bangkok til Siem Reap i Kambodsja. Nytt land og nye folk. Etter frokost i dag besøkte vi kunstskolen Artisan Angkor hvor ungdommer mellom 18 og 25 år, også noen handicappede lærte kunsten med silkemaling, treskjæring, sølvarbeider og maling på tre. Et fasinerende sted å se og oppleve. Videre gikk turen til silkefarmen med samme navn, hvor vi fikk omvisning på hele prosessen fra silkeormer til ferdig vevd silke - utrolig interessant. Det betyr at det er noen meter med silke i kofferten hjem!
Vår tålmodige "driver" var med oss i hele dag, og turen gikk nå til de kjente tempelruinene Ta Phrom og Angkor Wat. Kjempestore områder og voldsomme dimmensjoner som er rester etter storhetstiden for mange hundre år siden.
Vi opplever Kambodsja som et spennende land som er i gjennoppbyggingsfase etter krigshistorien fra 1970-tallet. En hel generasjon ser ut til å være nesten utryddet - mange mangler sine foreldre. I gatene er det minst like mange eller fler sykler, mopeder og tuk-tuker som biler. Alle triller av gårde og kommer dit de skal - mer eller mindre overlesset!
Nok en gang opplever vi å ha vunnet i lotto med å være født i Norge...

Etter dagens aktiviteter ble det tid til en svømmetur i deilig varmt basseng i måneskinn, mens dere der hjemme kanskje tar måneskinnsturen på ski i minus 10!

1 kommentar:

  1. Ikke noe måneskinnstur her nei... sitter på skolen mer eller mindre klar for en laaang natt med sying i endinga!!....deadline i morgen.. Kos dere mens dere kan:D

    SvarSlett